Kroner

En krone kan være en rigtig god løsning, når en tand er knækket eller så svækket, at den ikke længere kan laves med fyldning. Der findes flere typer af kroner med hver deres fordele, afhængig af hvilken tand de skal omslutte og styrke. På egne tænder forberedes tanden til kronen, og der tages et aftryk af tanden, og aftrykket sendes til et dentallaboratorium. Når kronen er færdig, og du sammen med tandlægen har godkendt form og farve, cementeres kronen til tanden, som den nu vil omslutte og beskytte. Kroner tager kun sjældent imod karies, men den naturlige tand under dem kan stadig angribes. Så en god mundhygiejne er vigtig for at bevare kroner i mange år frem. Dentin Clinic tilbyder porcelænskroner, fuldkeramiske kroner, guldkroner samt implantatkroner.

Implants at Dentin Clinic

Ved manglende tænder kan en krone på et implantat være en god løsning. Efter indsættelsen af implantatet og når ophelingsperioden er færdig, cementeres en implantatkrone på, der fungerer som en selvstændig tand. Fælles for alle typer af enkelttandskroner er, at det endelige resultat ser ud som en naturlig tand og føles på samme måde efter endt tilvænning.

Tandbro

En bro kan være en god løsning til at erstatte en eller flere manglende tænder. En 3-leds -tandbro er i princippet blot tre sammenhængende kroner, hvor de to yderste led cementeres ned over tænderne på hver side af den manglende tand. Broen laves, så den ligner de naturlige tænder, præcis som kroner. Der vil ikke være mellemrum mellem de tænder, der er i broen. En tandbro kan være den rette løsning, hvis et implantat ikke er muligt, eller hvis de to nabotænder er nedslidte, har store fyldninger og vil blive forbedret med en krone/bro. Er nabotænderne sunde og raske uden fyldninger, anbefaler vi et implantat frem for at ødelægge raske tænder.

FLERE BEHANDLINGER HOS DENTIN CLINIC