Paradentose

Lider du af paradentose? Så fortvivl ej – hos Dentin Clinic har vi stor ekspertise i behandling af paradentose og tilbyder et bredt udvalg af behandlingsmuligheder, som strækker sig lige fra tandrodsrensning til mere omfattende operativ knoglegenopbygning. Går du rundt med en mistanke om, at du måske har paradentose, så kom ind til en gratis konsultation hos os. Jo før paradentose konstateres, jo bedre er behandlingsmulighederne nemlig.

Hvad er paradentose?

Paradentose, parodentose, paradontose, paredentose, parodontose eller måske paradontitis? – Kært barn har mange navne. Sygdommen er dog den samme og endda en meget udbredt en af slagsen. Paradentose er en bakterierelateret sygdom, der starter ud som tandkødsbetændelse. Hvis tandkødsbetændelsen ikke bliver behandlet og dermed stoppet i tide, kan denne udvikle sig til paradentose. Ved angreb af paradentose vil knoglen, som bærer tænderne, langsomt forsvinde, hvilket vil medvirke til løse tænder som i sidste instans vil falde ud.Mere detaljeret beskrevet er en sund tand fæstnet til knoglen og altså også kæben ved hjælp af en masse små fibre kaldet paradontale fibre. Disse fibre søger for, at tanden ikke kommer i direkte kontakt med kæbeknoglen. En tand hænger således i en form for netværk af fine tråde, som kaldes for paradontal-membranen. Når en tand angribes af paradentose, bliver tandens knoglevæv langsomt nedbrudt, hvormed kæbeknoglen med tiden forsvinder. Tanden mister hermed sit fæste og vil ikke længere kunne modstå den daglige belastning, hvorfor den til sidst vil falde ud.

Hvem bliver ramt af paradentose?

Der er store forskelle på, hvor aggressivt man bliver angrebet af paradentose, samt hvor udsat man er for at få sygdommen. I nogle tilfælde hænger udviklingen af paradentose sammen med mangel på korrekt mundhygiejne, mens sygdommen i andre tilfælde er arveligt betinget. Andre igen får paradentose som følge af en almensygdom såsom eksempelvis diabetes. Særligt er rygere desuden udsatte for at udvikle paradentose, idet der ofte ses en stor sammenhæng mellem et stort tobaksforbrug og udpræget stor knogledestruktion. Personer, der befinder sig i ovenstående højrisikogruppe, er således mindre modstandsdygtige over for de bakterier, der forårsager paradentose, og bør derfor være særlig opmærksomme på sygdommen.

Hvordan ved jeg, om jeg har paradentose?

Det kan være svært at konstatere paradentose, da der ofte ikke er smerte forbundet med sygdommen. Dårlig ånde, blødende tandkød og pus fra tandkødslommerne kan dog være indikatorer på paradentose. Tænderne bliver over tid løse og vil have tendens til at vandre, hvormed din tandstilling vil ændre sig. Når knoglen langsomt forsvinder, vil tandkødet efterhånden trække sig længere og længere tilbage, hvorfor tandrødder og -halse vil blive blottet. Dette kan medvirke til, at du vil opleve isninger, når du spiser eller drikker koldt og varmt.

Hvordan behandler man paradentose?

Det er af afgørende faktor, at paradentose bliver behandlet i tide. Får du konstateret paradentose, eller er du i risikogruppen for at udvikle det, anbefaler vi her hos Dentin Clinic, at du modtager enten forebyggende behandling eller decideret paradentosebehandling hver 3.- 4. måned. På denne måde kan vi som eksperter på området følge udviklingen i sygdommen og hermed give dig den bedst mulige behandling. Ved at begynde på behandlingen så tidligt som muligt, kan din paradentose som oftest begrænses eller standses helt. Kun 10% udvikler en aggressiv form for paradentose, som vil føre til decideret tab af tænder. Denne alvorlige sygdomsform begynder ofte hos patienter i en meget ung alder, og vævsnedbrydningen går hurtigt. Det er her vigtigt at være ekstra opmærksom på sygdommen, således der kan blive igangsat en behandling så hurtigt som overhovedet muligt.
Hos Dentin Clinic går vi meget op i at give individuel behandling til vores patienter med paradentose, da ikke to sygdomsforløb er ens. Vi giver dig en beskrivelse af, hvor meget skade dit tandsæt har taget af paradentosen. Herefter giver vi dig en professionel tandrensning på klinikken, hvorefter du har bedre mulighed for at rense dine tænder derhjemme selv. Vi går her i detaljer med, hvilke børster og hjælpemidler der vil være mest fordelagtige for netop dine behov, samt hvordan du skal bruge dem. Hvert enkelt tandsæt er forskelligt og kræver derfor også individuel behandling.
Hvad enten der er tale om en paradentose, som kræver behandling eller blot forebyggelse, tager vi hos Dentin Clinic os god tid til at give en fyldestgørende instruktion i, hvad du som patient med paradentose skal være ekstra opmærksom på. Korrekt pleje og mundhygiejne er af høj vigtighed for patienter med paradentose.

Er det dyrt at få behandling mod paradentose?

Prisen på behandling af paradentose varierer alt efter, hvor fremskreden din paradentose er. Hvis sygdommen er blevet opdaget i tide, kan den som oftest bremses ved forebyggende behandling, hvormed du slipper for dyre operationer. Hos Dentin Clinic udformer vi altid en behandlingsplan og et prisoverslag, inden vi igangsætter en behandling af paradentose. Du får således som patient en aktiv rolle i behandlingsforløbet og undgår ubehagelige økonomiske overraskelser. Du kan ligeledes se en nærmere specifikation af vores priser på behandlinger mod paradentose på vores prisliste.

Eksperter i tandlægeskræk

Smertefri behandling

Nyeste behandlingsmetoder

Lån på kun 15 min

Det er nemt, hurtigt og billigt…

Hvilken klinik vil du søge lån til

taastrup copenhagen

image
danmark logo

Dentin Clinic Tandklinik Taastrup
Taastrup Hovedgade 96 – 2630 Taastrup

Taastrup-booking@dentinclinic.dk

33 93 41 81

Dentin Clinic Tandklinik København
Kronprinsessegade 46, st. – 1306 København K

Kbh-booking@dentinclinic.dk

33 93 41 81