Rodbehandling

Alene ordet rodbehandling giver hos mange anledning til forvrængede ansigter og fantomsmerter i
tænderne. De mange smerter, der tidligere har været forbundet med rodbehandlinger, er med tiden blevet elimineret til et absolut minimum. Hos Dentin Clinic har vi tandlæger, der har stor ekspertise i at foretage rodbehandlinger, hvorfor vi med glæde kan tilbyde dig en smertefri rodbehandling.

Hvornår er en rodbehandling nødvendig?

Det er som udgangspunkt nødvendigt med en rodbehandling, hvis du har en tand, hvor nerven er beskadiget, betændt eller død. Selve nerven ligger helt inde i rodkanalen i midten af tandroden. Hvis bakterier får lov til at trænge for langt ind, kan det til sidst give betændelse i nerven, hvorfor denne kan blive beskadiget eller helt dø. Smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder kan også give anledning til, at en rodbehandling er nødvendig. Et uheldigt slag på en tand, som gør at blodforsyningen til tandens nerve overrives og dermed langsomt dør, giver desuden også behov for en rodbehandling.

Hvordan foregår en rodbehandling?

Når man udfører en rodbehandling, renser man alt inficeret og betændt nervevæv ud fra den pågældende tands krone og rodkanaler. Når både kronen og rodkanalerne er desinficeret og udrenset, fylder man rodkanalerne med et specielt materiale kaldet ’guttaperka’, som har en gummilignende substans og dermed kan forme sig efter rodkanalerne. Dette materiale forhindrer fremtidige bakterier i at geninficere rodkanalerne ved at danne en mekanisk barriere mod bakterierne. Bakterierne har nu ikke længere mulighed for at inficere den underliggende knogle, hvormed knoglen kan hele op igen. Tanden har nu fået en rodbehandling. Den rodbehandlede tand skal herefter fyldes med en fyldning af plast for at erstatte den fjernede tandsubstans. I nogle tilfælde vil der være så lidt tand tilbage, at det vil være nødvendigt at montere en stift ned i en af rodkanalerne for at få plastfyldningen til at sidde ordentligt fast.

Er tanden så rask efter rodbehandlingen?

Efter en rodbehandling er din tand mere skrøbelig, end da den var sund og rask. En rodbehandlet tand bliver mere glas-agtig og knækker nemmere. Dette skyldes flere årsager. En rodbehandlet tand er mere porøs end en levende tand, da man med en rodbehandling fjerner blodforsyningen til tanden. Ved en rodbehandling bliver man desuden nødt til at fjerne dele af rask tandsubstans for at kunne komme ned til det syge nervevæv. Der er derfor betydeligt mindre tandsubstans tilbage efter en rodbehandling, hvorfor tanden får problemer med at modstå de kraftige tyggekræfter, som især kindtænderne dagligt udsættes for. Vi anbefaler derfor som udgangspunkt, at din behandlede tand – især hvis det er en kindtand – får en krone på efter en rodbehandling. Med en krone genopnår tanden den nødvendige styrke til at modstå de belastninger, som kindtænderne bliver udsat for.

Gør en rodbehandling meget ondt?

Hos Dentin Clinic har vi den nødvendige ekspertise til at kunne udføre en smertefri rodbehandling. Når bedøvelsen virker 100 procent, udfører vi rodbehandlingen uden smerter. Vores brug af rensende instrumenter i boremaskinerne og elektroniske rodlængdemålere gør desuden, at en rodbehandling er en ganske ufarlig og ukompliceret behandling.
Vi er hos Dentin Clinic ekstra opmærksomme på, at der er mange patienter med tandlægeskræk samt angst for nåle og dermed bedøvelse. Vi tager derfor særligt hensyn hertil. På vores klinikker går vi meget op i, at vores patienter føler sig trygge og er velinformeret om behandlingens forløb, inden vi påbegynder hvilken som helst behandling. Det er vigtigt for os, at vores patienter altid ved præcis, hvad der skal ske under behandlingen. Det gælder selvfølgelig også, hvis du skal have en rodbehandling. Under en rodbehandling forklarer vi derfor naturligvis løbende, hvad vi gør, samt hvad der vil være det næste skridt. På den måde vil du som patient hele tiden kunne følge med i behandlingen og undgå at få uheldige overraskelser.
Lider du af tandlægeskræk, vil vi rigtig gerne have, at du oplyser dette, når du booker din første aftale hos os. På den måde kan vi afsætte ekstra tid til din konsultation og vælge en tandlæge til dig, som har både erfaring med rodbehandling og tandlægeskræk. Ved at oplyse os om din tandlægeskræk, kan vi tage bedre hensyn til dine personlige behov og forberede dig bedst muligt på den forestående rodbehandling, således at du får den bedst mulige oplevelse af tandlægebesøget.

Hvad er prisen på en rodbehandling?

Prisen på en rodbehandling varierer alt efter hvor mange rodkanaler, der er inficeret. Du kan finde en specificeret oversigt over priserne på rodbehandling via denne hjemmeside. Hos Dentin Clinic udarbejder vi altid en individuel behandlingsplan baseret på netop dine behov, ligesom vi også præsenterer dig for et prisoverslag, inden vi går i gang med din rodbehandling. På den måde får du som patient mulighed for at tage aktivt del i behandlingsforløbet samt undgå uforudsete økonomiske omkostninger.

Priser

Almene behandlingerAlm. priserd-gruppe-3d-gruppe-2d-gruppe-1
PLASTFYLDNING 1 FLADE (LILLE KINDTAND)950 DKK300 DKK300 DKK300 DKK
PLASTFYLDNING 2 FLADER (LILLE KINDTAND)1.220 DKK300 DKK300 DKK300 DKK
PLASTFYLDNING 1 FLADE (STOR KINDTAND)1.064 DKK300 DKK300 DKK300 DKK
PLASTFYLDNING 2 FLADER (STOR KINDTAND)1.488 DKK300 DKK300 DKK300 DKK
RODBEHANDLING 1 KANAL1.124 DKK225 DKK225 DKK225 DKK
RODBEHANDLING 2 KANALER2.131 DKK450 DKK450 DKK450 DKK
RODBEHANDLING 3 KANALER3.138 DKK675 DKK675 DKK675 DKK
RETROGRAD RODFYLDNING / RODRESEKTION4.861 DKK
FIBERSTIFT1.124 DKK
PLASTOPBYGNING UNDER KRONE749 DKK300/380 DKK300/380 DKK300/380 DKK
SIMPEL TANDUDTRÆKNING325,81 DKK150 DKK150 DKK150 DKK
Surgical removal of wisdom tooth2.795 DKK800 DKK800 DKK800 DKK

Eksperter i tandlægeskræk

Smertefri behandling

Nyeste behandlingsmetoder

Lån på kun 15 min

Det er nemt, hurtigt og billigt…

Hvilken klinik vil du søge lån til

taastrup copenhagen

image
danmark logo

Dentin Clinic Tandklinik Taastrup
Taastrup Hovedgade 96 – 2630 Taastrup

Taastrup-booking@dentinclinic.dk

33 93 41 81

Dentin Clinic Tandklinik København
Kronprinsessegade 46, st. – 1306 København K

Kbh-booking@dentinclinic.dk

33 93 41 81