Tandimplantat

Hos Dentin Clinic har vi stor erfaring med implantatbehandlinger. Indsætning af tandimplantat er løsningen for dig, der har mistet en tand, og som ikke ønsker at undvære tanden. Et tandimplantat er designet som en erstatning for den manglende tandrod og fungerer dermed som fundamentet for en ny tandkrone. Med et tandimplantat får du altså en fastsiddende og velfungerende erstatning for din oprindelige tand, som oven i købet både føles og ser ud som din egen tand. Når vi erstatter én eller flere tænder med et tandimplantat, sørger vi selvfølgelig altid for, at det nye tandimplantat ligner dine egne tænder så vidt som mulig. Dit nye tandimplantat kommer altså ikke til hverken at ligne eller føles som en kunstig tand.

Hvordan fungerer et tandimplantat?

Et tandimplantat er udformet i titanium. Det er det, fordi kroppen rent biologisk er særligt kompatibel med netop titanium. Ved at anvende titanium som fundament undgås det således, at kroppen afstøder dit nye tandimplantat. Tandimplantatet vil derimod integrere sig i kæbens knogle.
Et tandimplantat består helt grundlæggende af tre dele. Den første del er selve implantatet, som sidder fast i kæbeknoglen. Denne del kan sammenlignes med en rawlplug. Den anden del er abutmentet, som forbinder implantatet med selve tandkronen. Abutmentet består lidt forenklet af en lille skrue i den ene ende og en opbygning i den anden. Tredje del er tandkronen, som sættes fast på opbygningen. Tandkronen ligner en naturlig tand og genopretter den mistede tyggefunktion.

Skal jeg vælge et tandimplantat, en tandbro el. en tandprotese?

Når du mister en tand, står du som patient altid over for et valg om, hvorvidt du ønsker din tand erstattet – og i så fald hvordan. Hvis du vælger, at du gerne vil have din tand erstattet, har du som hovedregel tre forskellige muligheder; nemlig et tandimplantat, en bro eller en tandprotese. Færre og færre patienter ønsker efterhånden at erstatte deres mistede tænder med en aftagelig tandprotese. En tandbro kan være en god løsning til at erstatte enten én eller flere mistede tænder. En tandbro består helt basalt af tre sammenhængende kroner, hvor de to yderste kroner fæstnes på nabotænderne til den manglende tand. En tandbro vil som regel være den mest fordelagtige løsning, hvis det enten ikke er muligt at indsætte et tandimplantat, eller hvis de to nabotænder er i så dårlig stand, at en krone rent faktisk vil forbedre dem. Hvis nabotænderne er sunde og raske, vil vi dog til hver en tid anbefale dig at få et tandimplantat og på den måde undgå at ødelægge raske tænder.

Hvor længe holder et tandimplantat?

Et tandimplantat er en meget sikker form for tandbehandling, hvor kun en minimal del af indsatte implantater efterfølgende mistes. Den hyppigste årsag til mistede implantater er, at de behandlede patienter undertiden udvikler paradentose omkring tandimplantatet. Paradentose forårsages af meget aggressive former for bakterier, der trænger ned i tandkødet og gør, at knoglen omkring det indsatte tandimplantat langsomt forsvinder. Tab af implanter ses desuden som oftest hos storrygere. En optimal mundhygiejne og jævnlig rensning omkring implantatet er dog som regel en ganske effektiv forebyggelse mod, at dit tandimplantat falder ud.

Hvad koster et tandimplantat?

Alt efter hvilken løsning med tandimplantat der er den rigtige for dig, vil prisen på et tandimplantat naturligt variere. Vi benytter kun de bedste implantater på markedet – på trods af dette kan vi stadig tilbyde dig billige tandimplantater. Du kan se en mere specificeret prisliste her. Hos Dentin Clinic går vi meget op i, at du som patient har en aktiv rolle i hele behandlingsforløbet. For os er det vigtigt, at du er tryg. Her hos Dentin Clinic udformer vi derfor altid en behandlingsplan og et prisoverslag, inden vi begynder på en behandling med tandimplantat. Behandlingsplanen er opdelt, således du kan se de enkelte dele af behandlingen samt prisen herpå. Planen udarbejdes som et tilbud til dig, og du kan altså helt frit acceptere eller afslå den. På den måde får du som patient mulighed for at være med i beslutningsprocessen omkring både forløb og pris på dit kommende tandimplantat. Det er trods alt dine tænder og dine penge.

Gør det ondt at få indsat et tandimplantat?

Indsætning af tandimplantat foregår ved et lille kirurgisk indgreb under lokalbedøvelse. Fordi det udsatte område er bedøvet, er behandlingen helt smertefri. Der er normalvis kun få gener efter behandlingen.

Vi ved, at det for mange kan være en voldsom oplevelse blot at skulle ringe og bestille tid hos en tandlæge. Lider du af tandlægeskræk, er det altid en god idé at oplyse os om dette, inden du kommer til din første konsultation i forbindelse med indsætning af tandimplantat hos os. På den måde får vi mulighed for at afsætte ekstra tid til din konsultation samt vælge en tandlæge med erfaring i tandlægeskræk til dig. Du får dermed den nødvendige tid og ekspertise, sådan at du har mulighed for at stille tandlægen de spørgsmål og drøfte eventuelle bekymringer, som du har til behandlingen.

Priser

ImplantaterAlm. priserd-gruppe-3d-gruppe-2d-gruppe-1
Første implantat 12.929 DKK1.300-2.025 DKK*3.500-5.625 DKK*3.500-5.625 DKK*
Første implantat med krone 19.900,68 DKK1.900-3.075 DKK*5.600-8.625 DKK*5.600-8.625 DKK*
Abutment tit / Abutment zir1.850 - 4.312 DKK
Knogle opbygning4.033 DKK800 DKK800 DKK800 DKK
Sinus løft6.338 DKK800 DKK800 DKK800 DKK
Implantat krone6.526 DKK300-525 DKK1.200-2.100 DKK*1.200-2.100 DKK*
Fuldkeramisk implantat krone6.526 DKK300-525 DKK1.200-2.100 DKK*1.200-2.100 DKK*

Eksperter i tandlægeskræk

Smertefri behandling

Nyeste behandlingsmetoder

Lån på kun 15 min

Det er nemt, hurtigt og billigt…

Hvilken klinik vil du søge lån til

taastrup copenhagen

image
danmark logo

Dentin Clinic Tandklinik Taastrup
Taastrup Hovedgade 96 – 2630 Taastrup

Taastrup-booking@dentinclinic.dk

33 93 41 81

Dentin Clinic Tandklinik København
Kronprinsessegade 46, st. – 1306 København K

Kbh-booking@dentinclinic.dk

33 93 41 81