Tandlægeskræk

Tandlægeskræk er en af de mest udbredte former for angst her i landet. Op til 40% af den danske befolkning føler en form for ubehag, når tiden til tandlægetjekket nærmer sig. Nogle kan ikke sætte en finger på, hvad det er, der gør dem utilpasse, idet de ofte har fortrængt, hvad de præcis er bange for. Andre er bange for, hvad tandlægen mon kan finde af skavanker, når de af forskellige grunde ikke har været til tandlægen i en længere periode. Tandlægeskræk medfører ofte en form for ond cirkel, hvor skrækken for det ukendte får lov at sejre, og der går årevis mellem tandlægebesøgene.

VI HJÆLPER DIG OVERVINDE DIN TANDLÆGESKRÆK

Mange skammer sig over deres tandlægeskræk. Hos Dentin Clinic møder vi dagligt patienter med
tandlægeskræk. Vi er vant til at behandle patienter med tandlægeskræk, og vores tandlæger er tilmed uddannet inden for tandlægeskræk. Vi er altså godt rustet til at tage imod dig! Vi forstår fuldt ud, hvilken indre kamp der skal overvindes for overhovedet at løfte røret og ringe til os. Vi lover derfor, at vi gør vores for, at det bliver bare en lille smule nemmere for dig. Vi bebrejder aldrig vores patienter med tandlægeskræk, hvis de har undgået tandlægebesøg i en årrække. Vi anerkender derimod det store skridt, som det er endelig at beslutte sig for at bestille en tid og efterfølgende møde op til tandlægekonsultationen.
Hvis du lider af tandlægeskræk, er det altid en god idé at oplyse os om det, allerede når du ringer for at bestille en tid. På den måde får vi mulighed for at afsætte ekstra tid og vælge en tandlæge med erfaring i tandlægeskræk. Ved at anerkende din tandlægeskræk og informere os om den, giver du os muligheden for at give dig den bedst mulige behandling, hvor der er tid til at tage tingene i dit tempo. På den måde kan vi få dig til at føle dig tryg, hvilket er første skridt i retningen mod at få bearbejdet din tandlægeskræk.

Smertefri tandbehandling

Tidligere har tandlægebehandlinger været tæt forbundet med ubehagelige og smertefulde oplevelser, hvilket grundlæggende er en af de største grunde til, at mange lider af tandlægeskræk. Moderne teknologi har imidlertid medvirket til, at det nu er muligt at behandle helt uden smerter. Det smertefrie aspekt kombineret med en større forståelse for, hvad tandlægeskræk egentligt er, har hjulpet mange patienter videre fra deres tandlægeskræk.

Her hos Dentin Clinic går vi meget op i, at du som patient føler dig tryg. For patienter med tandlægeskræk kræver det en smule ekstra at skabe en tryg atmosfære, da angsten for tandlæger er så dybt forankret. Vi sætter derfor ekstra tid af til at snakke behandlingsgangen igennem, og vi påbegynder først behandlingen, når du er klar til det. Vi forklarer med ord og billeder, hvordan vi mener, at vi bedst muligt kan hjælpe dig af med dine tandproblemer. Der er som udgangspunkt altid flere forskellige måder, hvorpå tænderne kan repareres. Vi taler derfor både fordele og ulemper ved de forskellige behandlinger igennem med dig, så vi er sikre på, at vi finder frem til den behandling, der passer bedst til netop dig. Som patient med tandlægeskræk, er det vigtigt, at oplevelsen hos tandlægen er positiv. Derfor anbefaler vi – alt efter hvilken behandling, der er nødvendig – en form for bedøvelse, så du helt undgår smerte under behandlingen.

Undgå lommesmerter

For mange patienter med tandlægeskræk er det følelsen af ikke selv at være i kontrol med situationen, der er årsag til angsten for tandlæger. Hos Dentin Clinic gør vi vores for at berolige dig og være medvirkende til, at du har kontrol over situationen og din tandlægeskræk. Det er vigtigt for os, at alle vores patienter indgår aktivt i behandlingsforløbet. Vi udformer således altid en individuel behandlingsplan og et prisoverslag, inden vi påbegynder den pågældende behandling. Behandlingsplanen vil fremstå opdelt, så det bliver nemt at gennemskue hvert enkelt trin i behandlingen samt prisen herpå. På denne måde giver vi dig som patient mulighed for at danne dig et overblik samt til- eller fravælge dele af behandlingen. Som udgangspunkt anbefaler vi dog, at du holder dig så vidt muligt til den fremlagte plan, idet vi har udformet denne ud fra dine specifikke og individuelle behov. Ved at modtage en oversigt over den forestående behandling, har du som patient med tandlægeskræk altså mulighed for at være en aktiv del af beslutningsprocesserne omhandlende både forløb og pris, hvormed du undgår behandlingsmæssige og økonomiske overraskelser.

Bryd den onde cirkel i dag!

Når man lider af tandlægeskræk, er det sidste, man har lyst til at blive mindet om, at man burde tage og kontakte en tandlæge. Mange patienter med tandlægeskræk vælger derfor helt ubevidst at undgå den daglige plejning af tænderne for på den måde at undgå at blive mindet om, at det er ved at være tid til et tandlægebesøg. Der ses derfor ofte en sammenhæng mellem tandlægeskræk og dårlig mundhygiejne. Den dårlige mundhygiejne kan være medvirkende til lavt selvværd og en øget flovhed omkring angsten for tandlæger, hvilket munder ud i en ond cirkel, som kører i ring. Tandlægeskræk er dog en helt normal lidelse, som rammer folk i alle aldre. Hos Dentin Clinic står vi klar til at hjælpe dig videre ud af den onde cirkel og din tandlægeskræk. Hos os kan du være tryg! Ring allerede i dag på tlf. 3393 4181.

image

Eksperter i tandlægeskræk

image

Smertefri behandling

image

Nyeste behandlingsmetoder

Lån på kun 15 min

Det er nemt, hurtigt og billigt…

Hvilken klinik vil du søge lån til

taastrup copenhagen

krone logo resusrs bank logo

image
danmark logo

Fik lavet en porcelænskrone, trods min tandlægeskræk, fik tandlægen mig til at slappe helt af, er meget tilfreds med prisen og resultat.

Michael Kock, Vanløse

Dentin Clinic is my favorite place, right after the candy shop!

Allan Sørensen, København V

Dentin Clinic Tandklinik Taastrup
Taastrup Hovedgade 96 – 2630 Taastrup

Taastrup-booking@dentinclinic.dk

33 93 41 81

Dentin Clinic Tandklinik København
Kronprinsessegade 46, st. – 1306 København K

Kbh-booking@dentinclinic.dk

33 93 41 81